Trend i høst: Skrekkfilmer for barn


|


20. september 2012


| 0 Kommentarer

Med Halloween like om hjørnet er det vel neppe tilfeldig at kinoplakatene plutselig domineres av skrekkfilmer for barn. Det vil si animasjonsfilmer som også får voksne til å gjøre et hopp i kinosetet!

Dette med skumle barnefilmer er ikke et nytt fenomen. I min oppvekst så vi mange filmer som satte små støkk i oss. Alt fra vittige og småskumle “Familien Addams” til de mer dystre filmene fra Tim Burton (for eksempel “Beetlejuice”).

Men jeg lurer på om disse nye filmene kanskje er hakket skumlere?

 

 

ParaNorman

Teamet bak den Oscar-nominerte filmen Coraline er tilbake med en ny stop-motion film for barn. Denne gangen møter vi Norman som har den evnen at han ser døde mennesker. Selvsagt er han nokså upopulær blant sine jevnaldrene, helt til det viser seg at de må stole på hans krefter for å bli reddet fra en grusom zombie-invasjon.

Som voksen horrorfilm-entusiast vil du nok kjenne igjen mange trekk fra typiske skrekkfilm-klassikere i denne filmen, som er en miks av skrekk, action og humor. Filmen har fått 11 årsgrense og hadde premiere i Norge 14. september.

Hotel Transylvania

Filmen handler om grev Dracula som driver Hotel Transylvania, en slags ferieresort hvor alle verdens monstre kan slappe av i trygg avstand fra mennesker. På datterens 118-års dag skjer derimot det fatale – en vanlig mann forviller seg inn på slottet og forelsker seg i henne.

Hotel Transylvania har fått syvårsgrense, og det er ikke anbefalt å ta med yngre barn på denne filmen. Filmen har premiere i Norge 28. september. Denne gleder vi oss til å se!

 

Frankenweenie

Frankenweenie var opprinnelig en kortfilm Tim Burton laget i 1984, som en liten hyllest til Frankenstein og andre monsterfilmer. Historien handler om en gutt som klarer å vekke sin døde hund “Sparky” til live, etter at den ble påkjørt og drept av en bil. Når de andre barna oppdager at det er mulig å vekke døde ting til live, får det uante konsekvenser.

Den nye langfilm-versjonen er en stop-motion animasjonsfilm, som er laget i svart-hvitt og i 3D. Frankenweenie skal åpne London filmfestival 10. oktober, men den kommer ikke til å ha premiere i Norge før 25. januar neste år.

Foreløpig har vi ikke sett aldersgrense på denne filmen, men vi tipper at den nok også får en grense på 11 år – den virker å være for skummel for de minste barna. Se trailer fra filmen under:

.

Kommer du til å se noen av disse filmene sammen med barnet ditt?

Stikkord: , Coraline, Dracula, , Frankenstein, Frankenweenie, Horror, Hotel Transylvania, , ParaNorman, Skrekkfilm, Tim Burton

Kategori: Film

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge