Ukens bisarre nyhet: Høyhælte sko for barn!

Små jenter liker å pynte seg som mamma, men disse skoene er vel et stykke over kanten for hva som er passende for barn?

Skoene finnes helt ned i størrelse 33 og hælen er ca 9 cm lang! Hvorfor ikke bare kjøpe et par stylter til barna i steden?!

(les hele saken i Guardian)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord:

Kategori: Historier fra uvirkeligheten

Kommentarer (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Anonymous sier:

  Her tror jeg kanskje noen har misforstått. Jeg vil heller tro at skoene er laget for damer med små føtter. Det finnes faktisk små damer der ute som bruker mindre enn str. 36, som er den minste standard størrelsen. Skoen ser da ut som en damesko, eller??

 2. by BeaTell sier:

  Jeg hååper da inderlig at det er intensjonen, slik som anonym sier over her!! Ellers vet ikke jeg altså! Ser for meg en 9 åring med mobil, veske, miniskjørt og høyhæla sko!! grøss

 3. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Hei Anonym! :-)

  Ja, det er meget mulig. Men det har iallefall vekket oppstandelse i England, siden 33 er en størrelse som passer åtteåringer.

  Uansett hva hensikten med skoene er, så er det nok noen som kjøper slike sko til barn.

  Men flott at damer med særdels små føtter også kan ha fine sko da! :-)

 4. Lykkeliten sier:

  Æsj, håper virkelig det er som anonym her sier!

 5. Anonymous sier:

  Det der ble jo et ganske misvisende innlegg da… For det første er disse skoene (og lignende modeller) lagt under kategorien "teens" og ikke "kids" (ser man på skoene under kids, så er det utelukkende flate sko).
  Pluss at det faktisk finnes en god del både unge og gamle kvinner som bruker sko helt ned i str 32. Ikke finner jeg særlig mange av disse teens skoene med høye hæler i lavere str enn europeisk str 36 heller…
  Så at dette er barnesko er jo helt riv ruskende galt!

 6. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Anonym: Godt poeng! Det la jeg faktisk ikke merke til.

  Hvor gamle synes dere barn (tenåringer) bør være før de kan gå med slike sko? Er 13 år greit? :-)

 7. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Jeg lurer forresten på om det lå under barn da jeg skrev innlegget, uten at jeg er skråsikker på det. Innlegget ble skrevet på bakgrunn av bråket som oppstod i England pga disse skoene (se link til the Guardian). :-)

 8. Kine sier:

  Jeg er en av damene med små føtter, må ha str 34 i pensko, så disse ser perfekte ut for meg! :)

 9. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Hi hi, glad vi kan være til hjelp Kine! :-D

 10. Irene sier:

  jeg kranglet meg til et par platåsko med 10cm hæl da jeg var 13-14

  Jeg var rundt 10 cm lavere enn alle andre, å min bestevenninne rundt 10-15 cm høyere enn alle andre, så jeg syns det var kjempe kjekt å kunne jukse litt på høyden.

  Så lenge man ikke setter skoene samme med kort korte skjørt osv ser jeg ikke noe "problem" med å gå i høyeheler når man er 13-14 år.

 11. Malli sier:

  Nydelig!

 12. LKM sier:

  PERFEKT !

 13. MpAa sier:

  Syns ikke noe om at barn skal gå i slike høyhælte skor eller kle seg som sin mor.

  Men når det blir skrevet slik i aktikkelen om at disse skoene finns helt ned i str. 33 på en hånlig måte så blir jeg veldig provosert!

  Selv om en anser størrelse 33,34 og 35 som barnestørrelser så er det faktisk voksne kvinner som bruker disse størrelsene.

  Selv bruker jeg barnestørrelser i skor og har hatt store problemer med å finne meg høyhælte skor i passende størrelse.

  Det gjør faktisk noe med selvtilliten når en ikke kan gå "fullverdig" kledd som en kvinne, men må gå med barneskor til kjolen… :-)

  • Karimette sier:

   Ja det beklager jeg! Skjønner at det virkelig må være vanskelig å finne sko når man bruker størrelser utenom "normalen" – synd at det skal være slik!

   Selv bor jeg sammen med en som har motsatt problem – han har nemlig store føtter. Heldigvis finnes det en butikk her i Oslo som spesialiserer seg på store størrelser. Burde vært noe tilsvarende for voksne med små føtter også! :-)

 14. MbM sier:

  Jeg syns det er veldig bra, at barn har høyhælte sko! For når de blir litt større så vet de hvordan de klarer og gå, og det er jo sånn at man lærer det bedre når man er ung… :)

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge