Ukens bisarre nyhet: kondomer for barn!

Et sveitsisk firma har begynt å produsere små kondomer for gutter i alderen 12-14 år! Hensikten er i følge sveitsiske myndigheter å redusere antalle uønskede graviditeter blant mindreåringe.


Foto: nicoli.mx

Antallet tenåringsmødre i Norge er synkende, så vi går ut ifra at det ikke er det helt store markedet for dette her til lands – men hva synes dere? Lurt eller obskurt?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: ,

Kategori: Historier fra uvirkeligheten

Kommentarer (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Tove’s to og firbeinte sier:

  Off og huff…….dette var egentlig litt dumt synes nå jeg,selv om tanken bak er god. Kanskje andre og bedre måter å forhindre det på….tydeligvis noe som virker her til lands siden tallene går ned. Men det skal sies,var fancy farger på kondomene da:)))

 2. fru blom sier:

  obskurt

 3. ingrid sier:

  obskurt kansje?
  huff…liker ikke tanken på at de faktisk har sex i den aldersgruppen der…(kjenner jeg gruer meg til min lille tass blir ungdom)

 4. Linn sier:

  Grøss og gru! Lite hyggelig tanke. Men de har sex og de blir jo gravide og kan få smitte. Om det kan hindre at barn får barn. Eller at noen blir syke. Så er det vel bra.
  Men tror det kunne vært greit med sånne “virkelige babydukker” som pensum i seksualundervisningen på skolen jeg. 1 mnd med en skrikedukke dag og natt. Så er nok en del av dem litt mer forsiktige :-)

 5. Marie sier:

  Selv om det høres helt sykt ut at det lages kondomer for barn tror jeg det en fin ting at det er tilgjengelig. Det er endel som har sex første gang i den alderen, og da er det bare kjempebra at de har prevensjon “som passer” ;)

  Kan bare tenke meg hva det gjør med selvbildet til en ung gutt når han skal sette på kondom for første gang og den er alt for stor… :/

 6. Anonymous sier:

  Grunnen til at antallet tenåringsmødre i Norge har gått ned er jo fordi det de siste årene har blitt gratis med p-piller for tenåringer. Man kan ikke holde dem i ørene for bestandig, men må heller oppdra dem slik at de tar de riktige valgene når de er i en slik situasjon. Og hvordan man gjør det finnes det ingen oppskrift på i verden. :-)

 7. gullfiskbollen sier:

  På en måte er det obskurt, samtidig som det ikke er det. Selvfølgelig liker vi ikke å tenke på at de har sex i den alderen (og da i hvertfall ikke våre egne barn), men sannheten er at mange har det.

  Ved å komme til tiltak som gratis p- piller og “ungdomskondomer” men jeg at vi ikke oppfordrer til sex, men SIKKER sex, og det syns jeg er viktig! (kom det fra en tidligere tenåringsmamma… *flau*)

 8. Mor og datter sier:

  Så koselig at du vil være med på min giveaway!:)Trekningen er i dag, så det blir spennende! Og gratulerer med kvinnedagen i dag! Stor klem

 9. Fotograf Trine Bjervig Tønsberg Vestfold sier:

  Oi – det var spesielt… jeg er litt usikker på hva jeg syns om det…

 10. Tonemor Lindmussen sier:

  Veldig weird! Er de så unge når de har 6, så spørs det om de er så lure at de kjøper mini kondomer! Kan ikke tenke meg mange tørr det nei….

 11. Bitteliten sier:

  owh da håper ikke det er marked for noe slikt her til lands!!

  Velkommen til min lille Give away inne hos meg ;)

 12. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Tove: ha ha, de kondomene på bildet var bare en illustrasjon altså. Men de så litt barnslige ut kanskje! ;-)

 13. Anonymous sier:

  Huff, jeg liker de ikke,med tanke på seksuelt misbruk. Det er jo mange andre gode tiltak, og kondomer i str xs. Helsesøstre kan heller dele ut slike.

 14. Elisabeth, innerst i veien sier:

  Da dette bildet dukket opp på bloggrollen min tenkte jeg: Hm, det så ut som kondomer….men de har da vel ikke kondomer på Foreldremanualen, det må være noe annet..Men det var det ikke.☺ Jeg er litt usikker på hva jeg skal synes. Vi vil jo helst ikke at de skal ha sex i den alderen, men noen har jo det likevel. Dessuten er det mange kjønnssykdommer som florerer og da er kondom det beste.

 15. Karimette {foreldremanualen} sier:

  Elisabeth; tror ikke vi kommer til å skrive så ofte om kondomer nei..hihi.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge