Ut å fly på små vinger – om å fly med baby

FM5

 

Tips til flyreise med baby

Min manns familie bor i New York, og min bor i Norge. Selv bor vi i Paris, så i løpet av de fem månedene jeg har vært mamma har det blitt litt flying (6 turer totalt). Jeg har funnet ut at med god planlegging er det overhodet ikke så galt, og her er det jeg har lært:

1. Amme/gi flaske ved take-off og landing. I det du merker at dottene kommer i ørene dine, vil det også gjøre det i babyens. Drikke gjør at de ikke vil få vondt, og ikke la mini få sove helt enda – du (og medpassasjerene) vil takke deg senere.

2. Bli venn med bakkepersonell og besetningen på flyet. Disse er dine allierte og støttespillere (se neste punkt!)

3. Prøv å få med babysetet om bord. Setet er bedre enn de små kurvene de har på lange flygninger, du kan dekke det til og det står ordentlig stødig. Dermed vil mini sove bedre. På en tur fra NY fikk vi det siste ledige setet, og flyttet om på plassene våre så vi kunne sitte sammen OG ha med bilstolen. -takket være verdens søteste bakkepersonell og mye smisking fra mannens side!

4. Bruk sekk som håndbagasje. En dagstursekk er genialt, da har du hendene frie og det er gull verdt. Spesielt om du flyr alene med mini.

5. Be om å få ta med barnevogn/bilsete til gaten. De kan legges i flyet derfra, og da er det større mulighet for å få med setet inn. Selv om de i skranken har sagt nei ;)

6. Ha en liten pose med bleie, våtservietter, pysj og tynn stellematte. Skulle det komme litt business er det greit å bare kunne røske med seg denne (jeg pleier å legge den i lommen på stolryggen) og komme seg kjapt på do. Den tynne stellematten er viktig fordi de fleste stellebord på fly faktisk bare er en plate.

7. Skift bleie rett før boarding.

.

Det er det jeg har lært så langt, og jeg synes det går relativt enkelt. Men jeg er sikker på at det er flere av dere som har mer erfaring. Håper dere vil dele gullkornene med oss i kommentarfeltet! :-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anne-Lise {alfabetika}

Anne-Lise er illustratør og designer, og bor sammen med mannen like utenfor Paris.Hun er hekta på interiørdesign og vintageshopping, og fra sitt eget lille hjemmestudio driver hun med illustrasjon og design. Resultatet er pedagogiske og dekorative trykk for for barn kalt Alfabetika til salgs i eplabutikken hennes.

Mine innlegg – Mitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , Fly, Flytur, ,

Kategori: Baby, Reise med barn

Kommentarer (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ella sier:

  Vi har fløyet litt med Max som nå er åtte måneder. Hver tur har vært veldig forskjellig. Ene gangen ammet han på vei opp, og nektet på vei ned. Smokk eller annet å suge på (i tillegg til flaske og pupp) er da gull. Har også hørt at de minste ikke har utviklet "ett eller annet" som gjør at de ikke får så lett dotter i ørene.

  Det er lov å ha med barnemat gjennom sikkerhetskontrollen så lenge den er forseglet. Men det kan også kjøpes inne på bla garedermoen. Disse må da ikke være under 100ml men spesialsjekkes ved sikkerhetskontrollen

  Babysele til å bære babyen i på flyplassen og mens man venter på baggasjen er topp

  Og til slutt…prøv å ikke stress. Vi hadde planlagt alt til flyturen. Når han skulle ammes (ved take off) og sove (ca halvveis i flyturen). Vi endte med en forsinkelse på halvannen time og bare tull med mat og soving. Slike ting kan lett skje. Eller at poden rett og slett bestemmer seg for å ikke følge løpet man legger opp til. Så prøv å senk skuldrene. Ikke bry deg om de andre på flyet (gutten vår hylte hele veien til køben da han både var sulten og overtrøtt). Det er ikke din skyld at ting blir sånn og resten av passasjerene ser hvor mye man prøver å roe babyen. Pust med magen og tenk at flyet skal lande igjen. Det går over.

  My recent post Evig kjærlighet

Legg igjen en kommentar






CommentLuv badge