Innlegg tagget med Cupcake

{sponset omtale}

Vi fikk en henvendelse fra finske Anu som sammen med sin italienske mann driver nettbutikken “Pikku Stella” (Pikku betyr liten på finsk og Stella betyr stjerne på italiensk!).

Butikken spesialiserer seg på klær fra alle de skandinaviske merkene, og det er ingen tvil om at våre nordiske land har mange vakre barneklær å by på!

 

Nydelig vindjakke i rosa og brunt

 

Spesielt når det gjelder gode uteklær til barna vil jeg påstå at vi er i verdenstoppen – tenk bare på alle de forskjellige værforholdene nordiske barn blir utsatt for! 😉

Et klesmerke vi har blitt veldig glad i er Racoon (tidligere “Cupcake”) som er dansk design med fokus på funksjonelt tøy til aktive barn – og som samtidig ser veldig bra ut!

 

Søt blekrosa utebukse med elastisk midje og regulerbare seler.

Vind og vanntett utedress med grå stjerne – perfekt for “mellomsesongene”

 Stilig brun regndress med to glidelås-søyler som gjør det ekstra lett å kle av og på.

Hvilke skandinaviske merkeklær til barn er dine favoritter? Legg igjen en kommentar, vi vil gjerne høre hva du anbefaler!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Er du i beit for hva du skal kjøpe til en liten frøken? Her kommer 6 gavetips fra oss!

Noen av disse gavene vil nok også passe godt til begge kjønn – og til eldre barn. 🙂

 

1. Rubens barn dukke

Rubens Barn dukkene finnes i flere forskjellige størrelser og mange forskjellige utgaver. De største dukkene (Rubens Barn Original) er hele 50 cm lange og veier 1000 gram.

Dukkene har store glade ansikter, de er bløte og gode og er unike med håndsydde detaljer. Klærne som følger med er av polyester, og kan tas av og på ved hjelp av enkel borrelåslukking. Veldig gøy at man også kan få kjøpt ekstra klessett med etniske klær fra fremmede land!

Dette er en fin gave som nok helt sikkert vil bli satt stor pris på, les mer om Rubens Barn dukkene hos vår annonsør Vidunderbarn!

 

2. Nydelig Tunika fra Sanetta

Små jenter er ofte opptatt av å pynte seg, men samtidig er det viktig at plaggene er løse og ledige. Derfor er en fin tunika en ypperlig gave!

Sanetta er en Tysk produsent som lager klær i veldig god kvalitet til rimelige priser. Mange av plaggene er laget i økologisk bomull. Ta en titt på utvalget hos vår annonsør Stiligebarn.

 

3. Varmepose!

Dette er en gave som passer like godt til voksne! Varmeposen er perfekt til å varme opp en kald seng, varme små og store kalde fingre og tær, eller som lindring av voksesmerter.

Posen er sydd av det sjeldne tekstilet  “free spirit fleemarket fancy posies” av Denyse Schmidt, og finnes i tre forskjellige farger. Innerposen kommer i grå 100 % lin og den er fylt med deilig økologisk hvete. Posen er kanalsydd slik at hveten skal fordele seg over hele flaten.

Posen fungerer på det viset at man tar av trekket, og varmer posen 2-4 minutter i mikrobølgeovn.  Ta på trekket igjen og nyt varmen !

Kan kjøpes hos Steffensens design (NB – begrenset antall!)

 

4. Norgeskart nattøy!

Dette nattøyet i bambus fra Lilleba er så utrolig kult!

Mønsteret er rett og slett gamle Norgeskart fra kysten. Settet er like fint til jente og gutt, og kan brukes på dagtid som stillongs og undertrøye.

Et must til familiens lille globetrotter! 😉

5. Nydelige fleecejakker

Fleeceplagg er en smart og populær julegave! Vi foreslår disse varme og praktiske hettejakkene fra det 100% økologiske merket Pili Pala. Jakkene har collegestoff utenpå og fleecefor inni.

Dette er gode kvalitetsklær og mange av de har farger som typisk kan brukes av begge kjønn. Veldig praktisk når man vil at barna skal arve klær av hverandre – gjenbruk liker vi! 🙂

Les mer om disse og andre fine klær fra Pili Pala hos vår annonsør Kidstyle!

 

6. Cupcakesett

Melissa & Doug har mye artig til ungene, dette cupcakesettet er bare ett eksempel!

Settet inneholder fire muffins plassert på en liten muffinsplate, samt papirformer, lys, grytehanske m. m. Ved hjelp av tusjene kan man selv dekorere muffinsene, og så er det bare å tørke det bort når man er ferdig.

En flott gave til familiens fremtidige husmorbloggere! (he he, kunne bare ikke dy meg..  😉  )

 

 

Klikk her og se alle våre tips i årets Julegaveguide!

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Å få cupcakes med fyldig smørkrem-topping til å se lekre ut er – etter min erfaring – vanskeligere enn det ser ut til. Og vanlige melismuffins blir liksom litt daffe i forhold.

Men nå tror jeg at jeg har funnet løsningen for oss som er “cupcakes-inkompetente” – for hvem bryr seg om hvordan selve muffinsene ser ut når de serveres i slike kule former?  😉

Disse såkalte “cupcake wrappers’ene” er ikke av typen som man har i ovnen, men bare noe man setter utenpå etter at de er ferdige.

Formene kan kjøpes hos Etsybutikken Cakeadoodledoo (se mange flere artige former på siden deres!), men hvis man er litt hendig er det sikkert ikke så vanskelig å lage egne.

En versjon av disse monsterformene skal jeg forsøke meg på til neste års Halloweenbursdag. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Etter flere år med prøving og feiling på bakefronten, er min konklusjon at muffins/cupcakes er et absolutt must i barnebursdager!

I helgen var det tid for å feire eldstemann med Halloween-fødselsdagsfest, og jeg var superglad over å få ferdige cupcakes fra vår annonsør Fusioncakes!

Det ble jubel fra guttene i åtteåringens fødselsdag, da vi serverte de lekre muffinsene. De var innbydende pyntet med marsipan, strøssel og forskjellige sukkertøy – selvsagt i Halloween farger og tema.

Vi fikk sjokolade- og vanilje- muffins, i to forskjellige størrelser.

Personlig foretrekker jeg de minste, da de etter min smak har akkurat passe mengdeforhold mellom topping og kake. Men det var de største muffinsene som forsvant fortest fra kakebordet. 😉

Bak “Fusioncakes” står de to venninne Jeanette og Megan. De holder til i Bærum, og leverer cupcakes til alle typer festlige anledninger i Oslo og omegn.

Jeg kan definitivt anbefale dere å teste de, da dette var virkelig smakfulle og lekre muffins (…som jeg aldri i verden hadde klart å lage selv!).

 

Av annet skummelt snacks hadde vi tilberedt slangehjerter (etter s tips om blodig popcorn fra i fjor). Men servert av min mann – patologen – mente guttene at det minte mer om kroppsdeler….!!

Dette er rett og slett popcorn blandet med smeltet smør tilsatt rød konditorfarge – noe som falt godt i smak blant guttene!

En annen stor suksess ble meitemark-gele!

 

Disse laget jeg ved å sette mange sugerør (med bøy) sammen i et stort glass, og så helte jeg gele over. Vi “trakk ut” bøyen, slik at det ville se mer ut som meitemark.

Dette fungerte veldig bra, men det var en fryktelig tidkrevende jobb å få ut all gelen! Den skulle skvises ut av sugerørene, og jeg måtte ta ett og ett sugerør!

Dersom jeg forsøker dette igjen neste år, kommer jeg bare til å lage noen få meitemarker og bruke de som dekorasjon slik jeg gjorde her! 🙂

 

Til slutt; grusom drikke! 😉

Håper dere ble inspirert! Hvis dere har noen gode Halloweentips, legg gjerne igjen en kommentar eller link til ditt innlegg. 🙂

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Jeg blir aldri enig med meg selv om hva jeg skal kalle det…Cupkakes eller muffins. Cupcakes høres likom litt kulere ut, men er det ikke i bunn og grunn vanlige muffins vi snakker om her da? Hvilket begrep bruker du for disse?

Uansett, jeg fant en morsom mal inne hos Sah-rah som man kan bruke som dekorasjon på kakene. Hva med en snakkeboble, en bart, nisse eller viking for å piffe opp festen. Det koster et par dollar for å få de tilsendt. Eller du kan bare bruke disse som inspirasjon for å lage noen liknende selv.

Sah-rah har også en kreativ og inspirerende blogg som jeg anbefaler å titte innom.

Ellers så er Sweet Paul sitt høstnummer ute på nett nå. Han har noen morsomme  maler du kan laste ned og bruke til kakene, i tillegg til “til og fra” lapper som du kan også kan printe ut. Ha en kreativ og flott dag!

Greta {ReVinyl}

Greta bor i Oslo, med mann og to barn på 8 og 6 år. Hun elsker å lage ting og starter stadig på nye prosjekter. På bloggen ReVinyl skriver hun om revinylproduktene sine, redesign, ting hun lager, ting hun synes er vakre og ting hun inspireres av.

Mine innleggMitt nettsted

For et par måneder siden skrev jeg om bursdagsselskapet med Mikke Mus tema som vi holdt for min minstemann. Da fikk jeg et tips fra Tone som skriver bloggen Meg og Mine, hun hadde også feiret Mikke Mus-temafest for sin ettåring.

Dagens hovedperson hadde selvsagt Mikke Mus krone! 🙂

Jeg må si at jeg synes denne festen var hakket mer gjennomført enn vår – spesielt på kakefronten.

Hun hadde pyntet kakene med Mikke Mus-kakebilder, som er en enkel metode for å få kakene til å se proffe ut.

 

Hun lagde også noen kjempefine Mikke Mus cupcakes som hun pyntet med svart marsipan (hvorfor tenkte ikke jeg på det?!). Stjernene er kjøpt hos Cacas.

De kule Mikke Mus kjeksene har hun skåret ut for hånd! De er pyntet med farget melis og små biter av hvit fondant.

Jeg aner at Tone (i likhet med meg) får blod på tann når hun starter bursdagsplanleggingen, for her var det mye Mikke Mus bursdagseffekter: banner, ballonger osv. Men mest populær ble nok denne digre Mikke-ballongfiguren!

Har du holdt en fin bursdagsfest? Skriv gjerne noen ord om den eller legg igjen en link til blogginnlegg i kommentarfeltet! 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 3 og 8 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 12 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted