Utflukter i Tyrkia

Dette innlegget er et gjesteinnlegg fra Ankestin, som med sine fire barn har feriert flere ganger i Tyrkia. Håper det kan være til inspirasjon for dere som vurderer en feriereise til Tyrkia, men som er usikre på hva man kan gjøre i tillegg til å nyte sol og strand!

I Tyrkia er det mange forskjellige utflukter man kan ta sammen med barn. Jeg har to barn som på vår siste tur til Tyrkia var knapt 2 og 3 år gamle – og to barn på 6 1/2 og 8 år. Vi pleier å dra til Camyuva ved Kemer, slik at de turene vi har vært på er naturlig nok i dette området.

Én av de turene jeg lenge har hatt lyst til, var båttur fra Kemer og sørover langs kysten. Dette er dagsturer, og den turen vi valgte hadde 3 stopp. Mye av turen går med til båtkjøring, men man har mulighet til å bade hver gang det er stans. Dette gjør at denne turen egentlig passer best for barn som svømmer bra selv. Men da de stoppet for å servere mat fikk barna bli med å fiske småfisk, noe 3-åringen min syntes var veldig spennende.

Vi hadde med oss alle fire ungene, men det er ikke å anbefale å ha med seg så små barn på en slik tur. Her sitter man jo på benker langs rekka på båten, og for ungene er det selvsagt SVÆRT spennende å henge over og se når båten kjører. Veldig slitsomt for oss voksne, og vi satt med hjertet i halsen hele turen.

En av de andre tingene jeg har lyst til men enda ikke fått muligheten til å dra på, er delfinshow i Antalya. Her kan man betale litt ekstra og få muligheten til å bade sammen med delfinene etter showet. Selve showet er vel beregnet for hele familien, men skal man bade sammen med delfinene er det ikke noe for de små. Er litt usikker på om dette er noe barna mine har lyst til, eller om dette er mest noe jeg gjerne vil…. :-) Uansett er planen klar; neste gang vi reiser til Tyrkia så skal vi på delfinshow!

Det er også et delfinshow i Kemer, men her har man ikke mulighet til å svømme med delfinene. Dette showet går hver dag, og arenaen ligger like ved Moonlight Beach i Kemer. Det passer kanskje bedre hvis man har små barn med seg.

En av mine favorittutflukter gikk til fjellet Tahtali. Her har de bygd en gondolbane som tar deg fra 726 moh og opp til 2365 moh. Turen tar bare ca 10 minutter hver vei, men har du litt høydeskrekk kan turen virke mye lengre! (mer valuta for pengene, he he).

Vi plasserte oss helt fremst i vognen for å kunne se ned på landskapet under oss. For hver mast vi passerte gynget vognen godt og vi kjente suget i magen. Fikk litt følelsen av å være på tivoli og kjøre karusell. Halvveis på turen møtes de to vognene, så da fikk jeg knipset bilde av den møtende vognen.

Vel oppe på toppen er det en uterestaurant med en utsiktskikkert. Den dagen vi var der var vi så uheldig at det lå skyer på toppen. Vi dro avgårde rundt kl 12.00, og da var været bra, men da vi kom frem til starten på Gondolbanen hadde skyene lagt seg rundt toppen. Vi håpte at det ville lette litt på turen opp, men det gjorde det dessverre ikke.

Dette er en av ulempene med en slik tur. Det kan se veldig lovende ut om morgenen, men så kan det skye til utover dagen. Det er gjerne anbefalt å dra hit midt på dagen, for da er det minst sjanse for at det er disig utover havet. I tillegg til uterestauranten er det souvenirbutikker og restauranter her. Prisene er høye i forhold til andre steder i området, men dette er jo bygd for turismen så det er vel ikke annet å forvente.

Denne turen er forholdsvis kostbar. Jeg husker dessverre ikke hvor mye vi betalte for turen, men vi hadde i tillegg til billettene til banen ordnet oss med bil og sjåfør for å komme oss til og fra fjellet. Våre unger var 6 1/2 år og 8 år da vi tok turen, og de syntes det var spennende. De løp rundt omkring og så på alt de ville, og da de fikk hver sin is og hver sin Tahtali-souvenir var turen komplett!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 5 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 14 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , , , , Tyrkia

Kategori: Reise med barn, Tyrkia

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge