Utlevering av barn eller ikke?

reasons crying

Faksimile fra Facebooksiden “Reasons My Son Is Crying”

Uskyldig morro?

Har du sett den populære Tumblr og Facebooksiden “Reasons My Son Is Crying“? Siden har blitt superpopulær og har i skrivende stund nesten 12 000 følgere bare på Facebook. Her kan foreldre legge ut bilder av barna sine som hylgråter, med en tilhørende vittig tekst/forklaring.

Jeg innrømmer gjerne at jeg mange ganger har sett det komiske i tilsvarende situasjoner med barna mine. Det blir liksom en blanding av galgenhumor og resignasjon. ?  Og jeg trekker så absolutt på smilebåndet av nettsidens bilder av barn som hylgriner når de ikke får lov til å kjøpe skrekkfilmer på butikken osv.

Men er det ok å legge ut slike bilder på Facebook? Personlig kjenner jeg at jeg ikke ønsker å legge ut slike bilder av barna mine på nettet, selv om jeg har mange merkelige bilder av dem som jeg har vært “slem” nok til å ta. Jeg kunne for eksempel laget en egen blogg bare med bilder av alle de merkelige stedene og stillingene barna mine har sovnet i. ?

Hva synes du, utlevering av barna eller uskyldig morro?

Stikkord: Facebook, , , , Tumblr

Kategori: Baby, Mammablogging

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iselin sier:

  Morsomt! Men ser mange av de samme går igjen. Ikke så kjekt å gang på gang ikke bli tatt på alvor når man skriker. Istedenfor tar mamma og pappa bilder og kanskje ler? Barn bør bli tatt på alvor uansett hvor “latterlig” det er at de gråter.

 2. Jeg synes ikke det er kjekt å legge ut bilder av barna, uansett situasjon, om de kan gjenkjennes. De har jo ingen mulighet til å forsvare seg. Hva når de blir eldre og blir konfrontert med disse bildene?

  Synes generelt sett ikke om å legge ut bilder uten tillatelse…

 3. GladMamma sier:

  Jeg innrømmer også at jeg har smilt av bilder av andres barn, som er å finne på nettet. Men vi er selv veldig nøye med at bilder av våre barn ikke skal på nett, både fordi man aldri vet hva og hvem som kan bruke bildene, selvom man er aldri så forsiktig. Og fordi vi ikke vet om barna selv vil synes det ok når de blir gamle nok til å mene noe om det.

 4. s sier:

  Der er noen få bilder jeg kan smile av. Ellers synes jeg dette er tåpelig og fullstendig utlevering av barna. Enig med Iselin over her, som sier at barn skal tas på alvor uansett. Klarer disse foreldrene å sette seg inn i barnas situasjon, og å forklare på en måte som kan hjelpe barna til å forstå? (Ja, jeg vet at barn i en viss alder protesterer på det meste og at alt er galt”, men jeg kunne nok aldri funnet på å publisere dette og gjøre barna til latter for hele verden… )

  Ikke uskyldig moro. Tenk om noen skulle legge ut bilder hver gang voksne følte seg misforstått eller overkjørt.

 5. Toril sier:

  Jeg ville ikke ha likt at noen publiserte sånne bilder av meg, iallefall. Og da tenker jeg at kanskje barn ikke ville likt det heller…

 6. Jeg har en ganske beksort humor selv, og av og til kommer det et ukontrollert knis eller latter fra meg når barna mine tar skikkelige divatakter og hyler over de merkeligste ting. MEN jeg ville aldri delt bilder av dem på denne måten. Det blir bare helt feil å bruke små barns svake øyeblikk som underholdning på denne ekstreme måten.

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge