Varmt vann – varme følelser

Hjemme: På hjemmebane er det lett å ta ting for gitt. Hverdagen glir sin vante gang uten at vi egentlig reflekterer over hva som utgjør forskjellen mellom harmoni og kaos. Dette får vi imidlertid testet hver sommer, når hele lappeteppefamilien er sammen på ferie. Da krangler vi lett. Det skjer noe når vi er samlet i en liten ferieleilighet, med felles døgnrytme, to soverom til syv personer og all tid sammen. Den største overgangen er likevel at vi alle skal dele på det ene badet – til samme tid.

Foto: Morguefile.com

Her er en liten rapport fra henne som var sist i køen på badet:

På ferie: Store brødre har allerede forhandlet seg frem til hvem som skal først på badet. Det er den uslåelige regelen som heter «størst er først» som gjelder. Det betyr at alle store brødre får gå på badet før lillebror. Storebror 1 tar plass på badet og låser døren. Dusjen renner. Lenge. Lukten av dusjsåpe og dampen av varmtvann siger ut. Etter et kvarter hamrer storebror 2 på baderomsdøren og lurer på om noen har sovnet der inne. Storebror 1 dytter borti storebror 2, og sier at han er en masekopp.

Storebror 2 går inn i dusjen og tenker at han skal dusje minst like lenge som førstemann, og vi andre som sitter i kø, hører vannet sildre. Lillebror får plutselig dårlig tid, han må på do. Lillebror sparer aldri på kruttet: – Låås opp døren, jeg må på do!! Nååååå!

En våt og sur storebror må slippe lillebror inn og venter tålmodig på at lillebror skal bli ferdig. Lillebror har god tid og sitter fornøyd på do og prater om Kaptein Sabeltann. Hva med å bli ferdig snart? Storebror 2 er kald og våt. Nå må han dusje ekstra lenge.

Foto: Darnok/Morguefile.com

Storebror 3 venter på tur, og kupper badet rett foran nesen på lillesøster. Han klager over at det lukter dritt på badet etter at lillebror har vært på do. Dette stinker. Lillesøster sitter slukøret utenfor badet og er fornærmet. Hun ville jo bade nå, et langt bad hvor hun leker at det lunkne vannet i tannglasset er kaffe. Er det noen som vil smake?

Min kjære, husfaren, begynner å ane uråd. Hvor mye varmtvann er det igjen i varmtvannstanken? Han kommanderer storebror 3 til å avslutte dusjen, for en voksen mann trenger mye vann. En irritert storebror sier at han ikke rakk å vaske håret, og at voksne menn er sure. I den lange ventetiden funderer jeg på om neste års sommerferie går til en spartansk hytte med utedo og kaldt vann, slik at alle mann lærer å sette pris på en kort liten dusj. Her er ingen Lars Monsen.

Jeg skjønner at alt håp er ute, da jeg langt om lenge kan gå inn på badet for å vaske håret. Der ligger husfar godt nede i badekaret og leser nyheter på mobilen. Han håper det går greit for meg at det bare er kaldt vann igjen?

Foto: arrowpedigree@morguefile.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sølvi {lappeteppefamilien}

Sølvi bor i sin lappeteppefamilie med en fotballgal mann og totalt 5 mine, dine og våre barn i alderen 2-15 år.
Til daglig jobber Sølvi som HR direktør, og hun er også utdannet familieterapeut.
Sølvi skriver om livet i storfamilien, krydret med tema relatert til samliv og kommunikasjon.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
Facebook

Stikkord: , Barnefamilier, familieliv, , , kommunikasjon, krangling

Kategori: Hverdagsbetraktninger

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge