Verdens verste mamma


Karimette {foreldremanualen} |


18. januar 2012


| 12 Kommentarer

Nei, dette er ikke en ny kategori i årets “Mammablogg Awards“..  ;-)

For en stund siden skrev vi om kontroversielle mammabloggere, og om Lenore Skenazy som skriver bloggen “Free range kids”.

Hun ble hatet i USA etter at det ble kjent at hun lot sin niåring reise helt alene med t-banen i New York. Lenore står for en oppdragelsesmetode som innebærer å la barna få mer frihet enn det de fleste av dagens foreldre er komfortable med.

Selv om kanskje noen av hennes oppdragelsesmetoder oppfattes som ekstreme, er det slik at hun også har et poeng når det gjelder at vi foreldre i dag “pakker ungene våre inn i bobleplast” for å beskytte de mot alle tenkelige farer.

Hun har derfor fått en stor tilhengerskare og et eget realityshow hvor hun hjelper foreldre som er for overbeskyttende ovenfor barna sine. Dette programmet – “Verdens verste mamma” kommer nå på TLC Norge, hvor man kan se det hver onsdag kl 21:30 fra 25.januar.

I hvert program hjelper Skenazy overbeskyttende foreldre å løsne grepet de har om ungene sine, ved å la familiene gå gjennom forskjellige utfordringer. Målet er å vise foreldrene hva barna er i stand til, og forhåpentligvis gi foreldrene mer sjelero og la de gi barna mer frihet.

Tror du norske foreldre har noe å lære av Lenore Skenazy?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Karimette {foreldremanualen}

Karimette er primus motor og gründer av Foreldremanualen.no. Hun er en skriveglad mamma til to skjønne gutter på 4 og 9 år, samt at hun har en nydelig bonusdatter på 13 år. Karimette interesserer seg for sosiale medier, reising, interiør og oppussing.

Mine innleggMitt nettsted

Følg meg:
FacebookPinterest

Stikkord: , Blogger, , Lenore Skenazy, Verdens verste mamma

Kategori: Hverdagsbetraktninger, TV-program

Kommentarer (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ella sier:

  Jeg tror absolutt vi har noe å lære. Bomullsbarn er jo også et begrep her til lands ;) Allikevel tror jeg man skal ta rådene og tilpasse de sin egen hverdag og ikke minst til barnet. Ikke alle barn er like selvstendige og barn trenger ulik oppfølging.

 2. Ingrid sier:

  Jeg tror nok at vi kan lære noe om å løsne grepet litt. Men kontrasten er jo diverse nyhetsoppslag med jevne mellomrom med barn som er forsvunnet, kidnappet osv. Ikke i så stor grad her hjemme i Norge, men for de "rette" personene kan små barn som går alene være "fristende".. Ekkelt å skrive det slik, men jeg synes det må tas med i debatten.

  Dette har jo mye med integriteten til barna også. De må få vise at de kan! Så jeg er litt delt egentlig. Og så tenker jeg "alt med måte".. Og da tror jeg mye er gjort.

  Når det er sagt så har jeg såpass små barn ennå at "klare selv" – perioden såvidt har startet.

  My recent post Øvelse gjør mester!

  • Karimette sier:

   Ja her i Norge er nok kanskje ikke kidnappingstrusselen så stor, men i dagens samfunn får vi jo også servert mange slike utenlandske nyhetsoppslag også – så det er vanskelig å ikke la seg skremme.

   Personlig merker jeg at det har vært lettere å la minstemann klare seg selv enn det var med eldstemann. Nå har jeg jo sett at det går bra liksom, ;-)

   • Ingrid sier:

    Kjenner til det der med første- og andremann! Og jeg ser at det vil bli mye av det i tiden fremover når minstejenta lærer å gå o.l. Jeg forhindret en god del falluhell med førstemann, men jeg ser jo nå at de må jo lære dette selv. Eller så gjør de det bare igjen. ;)

    Likte forsåvidt kommentaren til Karimette under her – det er utrolig mange av programmene som lages og sendes i USA som er sånn "inn med teskje-konsept".

    Jeg har litt inntrykket av at mange amerikanere ikke tenker så mye selv – mange blir matet med informasjon, og derfor slike programmer som dette.

    Misforstå meg rett – jeg synes det er underholdende med sånne programmer, men det er ikke alltid jeg får noe ut av det.

    My recent post Øvelse gjør mester!

 3. Karimette sier:

  Det kan bli spennende å se :) Tror vi norske er flinke til å finne ut sånn selv ;)

  My recent post Leke hjørne

 4. Camilla sier:

  Absolutt! Har dessverre ikke TLC.

 5. Bdicte sier:

  Hun er nok ganske ekstrem ja, men hun har absolutt et poeng! Bomullsbarn og curlingforeldre (foreldre som koster bort alle utfordringer eller problemer foran barna sine) er det mange av i Norge og helt sikkert i USA også!

  Jeg vet dog ikke om jeg kommer til å se på serien – den er nok ganske regissert og "amerikanisert" som de ofte er, desverre. Men jeg skal ikke dømme før den engang er begynt, hehe!

  Hilsen

  Benedicte

  • Karimette sier:

   Ja det er litt synd at slike serier kan ha en tendens til å bli for "amerikaniserte". Vi får håpe det beste – jeg skal også la programmet få en sjanse før jeg kommer med dom! ;-)

 6. @mamma4ba sier:

  Å det må jeg få med meg tenker hodet mitt,samtidig som noe i denne mamma kroppen stritter litt imot

  My recent post Hjemme hos mor eller i Barnehage ?

 7. wendysinfamilie sier:

  Ja det tror jeg absolutt, er selv ei skikkelig hønemor og det er jo ikke bare positivt, når de blir så store at de egentlig er voksne ja ja så lenge de bor under mitt tak har jeg noenlunde oversikt.. uro og hønemoreri er jo bare ett bevis på at jeg elsker barna mine :-)

  My recent post Så mange flotte mennesker !! Mimrer !!

Legg igjen en kommentar


CommentLuv badge