Arkiv for kategorien Gaveidé

Vis frem familien din!

Liker du å dekorere hjemmet med fotografier av dine kjære? Det finnes mange originale måter å gjøre det på, her er litt inspirasjon!

Anneli har laget disse fine oppslagstavlene som kan inneholde foto og andre småting av affeksjonsverdi. Hun jobber hos Panduro Hobby, og har laget rammene av produkter man kan kjøpe der. Ta en titt på bloggen hennes for å se hvordan hun har gått frem! 🙂

Fotoputer synes jeg er veldig koselig, og her finnes det mange varianter!  Lena har laget denne kjempefine puten i lappeteknikk!

Hvite puter med foto i svart-hvitt er også nydelig! Denne fotoputen er laget av Katrine. Hun har gitt puter som gaver til familie og venner. På den måten fikk hun og datteren gitt noe helt personlig og unikt til de personene de er glade i. 🙂

 

Hvis man er så heldig å komme over et gammelt vindu, kan man bruke den som en spennende bilderamme i stua! Marthe arvet vinduet etter bestemoren som fikk det av mannen sin da de giftet seg i 1936!

Henriette har også brukt gamle vinduer til å lage to  flotte fotomontasjer. Hun har gjort litt mer ut av vinduene ved å legge til pen skrift og bruke pynt som englevinger og hjerter.

Her har hun hengt opp fotografiene ved hjelp av silkebånd, og hun har også fått plass til å sette bokstaver i vinduet. Kjempefint! 🙂

Har du laget noe fint av familiefotografiene dine? Tips oss gjerne via kontaktskjemaet eller i en kommentar! 🙂

 

Har du en liten rocker i familien? Denne t-skjorta har innebygd gitar! Den skal visst være enkel å spille på ettersom hver knapp på gitarhalsen spiller en korde, så man kan spille sanger uten de helt store ferdighetene for gitarspill (noe for meg med andre ord..)

Det følger med mini-amp og t-skjorta kan vaskes i maskin 🙂

Det er viktig å lese for barna dine.

Da er du med på å skape leseglede, leselyst og leseferdigheter.

Når barna dine begynner på skolen, vil du etter hvert skjønne hvor viktig det er at barnet ditt er glad i bøker. For det blir mange bøker et barn må gjennom.

Starter du tidlig å lese for barna dine, er du med på å skape leseglede. Men så er det jo ikke alle bøker for de helt minste som er så veldig spennende for oss voksne å lese. Jeg må innrømme at når jeg leser den fryktelig kjedelige boka ”Dyra på gården”, har jeg mye annet enn en gris i tankene.

Tassen og Molly får meg heller ikke til å juble av glede, men ettåringen min synes det er stas. Så jeg prøver å være engasjert, både når jeg for fjortende gang spør forvirret ”Hvor er Tassen?”, eller når jeg i ekstase avslører at kua faktisk sier MØØØØ!

Du må klare å fake litt leseglede og engasjement når du leser for barn. Sitter mor og far og mumler seg kjapt gjennom barnebøkene mens de gjesper, går barnet fort lei. Men selv for de helt minste går det an å finne bøker som slett ikke er så verst for oss voksne.

Vi har funnet fram tre av våre favoritter akkurat nå. (Og vi, det er altså meg og min datter på et og et halvt år).

Bøkene om Lillesøster (av Kari Grossmann). Lillesøster er rampete. Lillesøster vil prøve ut ting selv. Lillesøster er nysgjerrig. Jeg som mamma kjenner igjen barnet mitt i disse bøkene, og det gjør at de er fine å lese.

Bøkene har ganske mye tekst, og jeg leser ikke alt for min ettåring – det har hun ikke tålmodighet til. Illustrasjonene er flotte, og det er mye å peke på og snakke om.Når to … (av Tor Åge Bringsvær) : Dette er en bokserie som har blitt omtalt som sukkertøy i bokform, og det er jeg enig i. Mine barn har likt disse bøkene helt fram til skolestart. Nå er det ettåringen som har fått sansen for bøkene. Igjen så leser vi ikke alt. Vi har våre favorittsider som vi leser gang på gang, som for eksempel der to nesehorn gnir nesene mot hverandre og sier ”guddi guddi”. Bøkene er fulle av fantasi, og vi kan lese om hva to tøfler gjør når de vil kose seg. Eller hva to katter gjør når de skal bade.Ludde (av Ulf Löfgren) : Ludde er vår favoritt! Han er en kul kanin. Og her er det humor som fenger de minste. Tenk å være så rampete at man legger en ball i potta! Eller en katt i skuffen! Ettåringen min blir like forbauset hver gang. For ikke å snakke om når Ludde prøver å spise en bok! Da gir vi oss ende over, begge to.

Et godt tips er å ønske seg bøker til barnets bursdag eller til jul. Plastdingser får de mer enn nok av ettersom årene går. Bokklubber har gode velkomsttilbud som alle burde benytte seg av. Og de aller fleste har et bibliotek i nærheten.

God bok!

Sjekk disse morsomme porselensfatene!

De er laget av den tyske designeren Anne Lorenz og er en del av hennes serie som heter Sandkastenliebe/sandkassekjærlighet. Det er vel ganske innlysende hvor det navnet kommer fra – sønnen min har en sandkasseleke som er helt lik den på bildet over! 😉

Formene er ikke bare beregnet for barn, de er også fine til å servere snacks og frukt i!

Dette ser kanskje ut som fancy Halloween kostymer, men det er faktisk superhelt-forklær!

Dette er noe alle supermødre (og fedre?!) burde ha synes vi!

Forklærne lages av Bethany som selger sine kreasjoner via Etsy butikken sin.

Hun er i disse dager meget høygravid og syr derfor ikke nye klær for øyeblikket. Men så snart hun er back in business, tar hun i mot ordrer og sender også til Norge om noen skulle være interessert. 🙂Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

« Eldre innlegg