Penger og økonomi er noe vi kommer til å ha et forhold til gjennom hele livet, men likevel er dette også noe vi snakker overraskende lite om i forhold til hvor viktig det er. Det å sikre familiens økonomiske fundament handler om mange ting, og det å kunne få inspirasjon og tips til hvordan andre familier gjør dette, er en av de beste måtene man kan finne den rette modellen for seg og sin familie. Her er noen forslag fra oss.

Snakk med barna om økonomi

Vi snakker som sagt generelt alt for lite om økonomi, men en del av dette er også at vi snakker for lite med barna våre om økonomi. Nei, vi skal ikke dele økonomiske problemer med barna, men det å lære dem om budsjett, sparing og andre elementer som er viktige å vite for å skape et økonomisk fundament i livet.

Det å for eksempel starte en sparekonto til ungene når de er små, der de kan spare penger de får til bursdager, konfirmasjon og annet, kan gi dem et fint utgangspunkt når de for eksempel trenger innskudd til leilighet eller andre store ting når de blir eldre. Det å ha en åpen dialog om penger vil også gi ungene større selvtillit på området, noe som vil være til deres fordel på både kort og lang sikt.

Tenk økonomi på flere nivåer

De aller fleste går på jobb, får lønn og bruker pengene sine. Men det å ha inntekt fra flere steder, enten det er aksjer, listed options, eller andre kilder, er en utrolig fin måte å føle seg litt mer sikker på. For man kan alltid miste jobben, men hvis man har flere kilder til inntekt, vil man bli mindre økonomisk påvirket av dette på lang sikt, hvis man også har inntekt fra andre steder.

Når man blir foreldre, er noe av det man nemlig tenker mye på hvordan man kan sikre familiens økonomi, og det er ikke så rart. Det er mange måter man kan gjøre dette på, men det å ha inntekt fra flere forskjellige kilder, er noe som mange ønsker å sørge for. Dette vil nemlig medføre at det økonomiske fundamentet man har er mye mindre sårbart i forhold til hva det er hvis man for eksempel bare får penger fra jobben sin. Det å sikre seg økonomisk på denne måten er noe som er verdt å vurdere.